På RUC job- og projektportal kan du oprette dig med eller uden et CV og søge alle de aktuelle jobs som findes på portalen. Jo mere du udfylder din profil, desto mere kan portalen matche dig op med relevante opslag. 

 

Hvad er relevante studiejobs? 

Mange vil gerne have et relevant studiejob. Men hvad vil det sige, at et studiejob er relevant? I mange studiejobs er der forskellige typer af opgaver der skal løses, og disse kan være mere eller mindre relevante for dit studie. Og ligesom jobs er forskellige, er vi mennesker også forskellige. Så selvom du læser det samme som en anden, er det ikke sikkert, at det samme job er lige relevant for jer begge.
Derfor siger vi, at alle jobs er studierelevante.

 

Studiejob og kompetencer

Et studiejob kan både give faglige og generelle kompetencer. De faglige er typisk dem, du tænker på, når du hører ordet studiejob. Det kan være alt fra at skrive borgerbreve, arbejde med Facebook eller at vejlede/rådgive kunder.
De generelle er fx de sociale og personlige kompetencer, du får af at være på en arbejdsplads. Eksempelvis at du er mødestabil, skaber sociale rammer eller får erfaring med at overholde deadlines på en arbejdsplads. Så selvom du ikke får dit drømmejob i første omgang, kan mindre måske også gøre det.

 

CV og målrettet ansøgning 

Dit CV viser din faglige profil og dine kompetencer. Hvis du vil vide mere om CV og opbygning, kan du læse med her.

Nøgleordet for din ansøgning er fremtid. I ansøgningen skal du vise og argumentere for, hvordan du kan være med til at gøre en forskel for virksomheden i fremtiden. Derfor kan du desværre ikke bruge én ansøgning til alle jobs, da du skal målrette din ansøgning til virksomhedens problemer.

Når du skal målrette din ansøgning, er det vigtigt, at du kender til virksomheden. Derfor skal du først og fremmest søge information om virksomheden. Her kan du bruge LinkedIn, virksomhedens hjemmeside eller ringe for at spørge ind til opslaget. Det kan også være, at du kender én, der arbejder der i forvejen, som du kan spørge i forhold til virksomhedens værdier, mission og opgaver. Læs mere om hvordan du kan arbejde med din ansøgning her.

 

3 måder at søge studiejobs på

Job igennem netværk
Kender du en, der arbejder et spændende sted? Det kan være, at vedkommende kan anbefale dig til sin arbejdsplads, hvilket kan være din vej til jobbet.
Du kan også sige til folk i dit netværk, at du leder efter et studiejob. På den måde får du gjort opmærksom på, at hvis de hører om noget, må de gerne have dig i tankerne. Læs mere om at netværke her.

Uopfordret jobsøgning
En åbenlys fordel ved at søge uopfordret er, at du ikke konkurrerer mod så mange andre. Men det sætter også krav til, at du er skarp på, hvad du kan tilbyde. Derfor bliver det endnu mere vigtigt, at du får lavet grundig research om virksomheden – tal fx med andre der arbejder der som studentermedhjælpere eller med andre der kender til virksomheden. Du kan også benytte dig af virksomhedens hjemmeside og sociale medier, som udgangspunkt for at afdække virksomhedens behov. 

Job igennem jobbanker
Mange finder job igennem en jobbank. Det er typisk lettere, fordi virksomheden har skrevet et opslag, som du så kan forholde dig til. Men husk at opslaget ikke altid beskriver det, som virksomheden reelt mangler. Derfor er det stadig vigtigt, at du researcher på virksomheden.

 

Følg med i kommende events for spændende inputs og workshops til dit studieforløb og vejledning i karrieremuligheder her