Hvorfor samarbejde med en virksomhed?

Måske har du allerede haft et samarbejde med en ekstern virksomhed, eller måske er det en helt ny mulighed, som du endnu ikke har afsøgt. Uanset hvad dit udgangspunkt er, så vil denne guide vise dig en række årsager til, hvorfor du bør samarbejde med en ekstern partner under dit studie.

RUC’s jobbank kan du finde mange forskellige organisationers projektforslag, som du kan bruge som udgangspunkt for dit semesterprojekt eller speciale, men du kan også definere projektet og selv opsøge en potentiel samarbejdspartner. 

 

Fordele ved et samarbejde med en ekstern 

Et samarbejde med en ekstern øger din mulighed for at stifte bekendtskab med arbejdsmarkedet, inden du færdiggør dit studie. Samtidig er projekt- og specialesamarbejdet en meget givende proces, fordi du får adgang til relevant empiri, lærer at oversætte din faglighed til praktisk anvendelse og samtidig får du mulighed for at skabe og udvikle et professionelt netværk. 

 

Styrk din videnskabelige undersøgelse
Et projektsamarbejde kan være med til at understøtte og styrke din videnskabelige undersøgelse. Samarbejdet er derfor en oplagt vej til relevant empiri, som ellers kan være svær at opnå. Det kan f.eks. være adgang til en virksomheds udviklingsstrategi, observationer i en institution eller måske data fra et firma der arbejder med bæredygtig omstilling. 

 

Øg din arbejdsparathed
Når du har et projektsamarbejde med en ekstern part, er det med til at bidrage til din arbejdsmarkedsparathed. Det sker blandt andet, idet du omsætter din akademiske viden til praksis mens du undersøger, udfordrer og løser virksomhedens problemstilling. Gennem samarbejdet vil du samtidig opnå et unikt og praksisnært indblik i det aktuelle arbejdsmarked inden for den branche, du samarbejder med. 

 

Skab et professionelt netværk
Endelig vil du gennem et samarbejde skabe et professionelt netværk, som styrker din kontakt til arbejdsmarkedet. Det er derfor en god ide at undersøge, om du kan få en kaffeaftale, yderligere samarbejde (fx om speciale) eller om der er mulighed for ansættelse (praktik, studiejob eller fuldtidsansættelse) ved afslutning af projektet. Mulighederne er mange, så husk at benytte chancen til at udvide dit LinkedInnetværk. Du er velkommen til at kontakte RUC’s Karrierevejledning, hvis du har spørgsmål eller brug for sparring i forhold til et samarbejde.

 

Følg med i kommende events for spændende inputs og workshops til dit studieforløb og vejledning i karrieremuligheder her