I Danmark udgør små og mellemstore virksomheder (SMV’er)* 99% af alle virksomheder. SMV’er er helt almindelige virksomheder med mange jobmuligheder for akademikere. Det er dog ikke alle stillinger, der bliver slået op på traditionel vis, så skal du nærme dig et af de spændende jobs, kræver det ofte, at du selv er opsøgende.

Denne guide fortæller dig lidt om, hvorfor SMV-segmentet er et rigtig godt sted at søge job for dig som akademiker. For det første udgør SMV’erne langt størstedelen af det private arbejdsmarked i Danmark, og der er mere end 200.000 virksomheder at give sig i kast med, når du skal lande et job. Derudover er der en masse at vinde i disse virksomheder, hvilket vi uddyber i det følgende.  

3 gode grunde til at søge job i en SMV:

  1. Du får hurtigt indflydelse 

  2. Du får en god bredde i dine opgaver

  3. Dit arbejde betyder noget for andre

 

Hvordan finder du SMV’erne? 

I langt de fleste tilfælde, gør det sig gældende, at du skal søge uopfordret, når du søger job i en SMV. Men hvordan finder du så SMV’erne? Der findes en lang række metoder, du kan tage i brug, når du er på udkig efter en SMV, der matcher dine drømme og ønsker i et kommende job. 

  1. Du kan blandt andet benytte dig af Jobindex, som har arkiveret tidligere jobopslag. På denne måde får du adgang til en lang liste, der måske indeholder din næste arbejdsgiver. 

  2. LinkedIn er et oplagt sted at finde SMV’er, og her kan et særligt trick hjælpe dig godt på vej. På LinkedIn skal du først besøge RUC’s side, og derefter klikke på funktionen ”Tidligere medarbejdere”. Her vil du få adgang til en liste med over 44.000 personer, der med en baggrund fra RUC måske kan være din vej ind på arbejdsmarkedet. 

  3. En anden metode at finde SMV’er på er gennem Børsens Gazelleliste og Vækstliste. Her finder du SMV’er, der oplever vækst, og som derfor kan være på udkig efter flere hænder og nye kræfter. 

  4. Det kan næsten ikke siges for mange gange: Dit netværk kan være afgørende for din jobsøgning. Ræk derfor ud til dit netværk; de kan både støtte din proces, bidrage med inspiration og brugbar information og måske en relevant kontakt. 

 

Jobtager eller jobmager? 

Der er markant forskel på at være jobtager og jobmager. Det ene er ikke mere rigtigt end det andet, men de to ting kræver forskellige indsatser af dig, der søger et job. 

Som jobtager reagerer du primært på de jobopslag, der er på de forskellige jobplatforme, og lader dermed også andre definere opgaverne for dig. Som jobmager arbejder du proaktivt ved selv at researche på de aktuelle problemstillinger, der findes i den enkelte virksomhed, og derved definerer du selv opgaverne. 

Når du søger job i en SMV, vil du opleve, at du bliver jobmager frem for jobtager. Det betyder i praksis, at du skal: 

  1. Researche om virksomhedens behov 

  2. Definere hvordan du skaber værdi for virksomheden 

  3. Være opsøgende og vise initiativ overfor virksomheden, som formentlig ikke er klar over, hvorfor de mangler lige netop dig – og det er DIN opgave, at vise dem, at de ikke kan undvære dig som medarbejder. 

Når stillinger ikke bliver slået op, er det vigtigt, at du er nysgerrig på og sætter dig grundigt ind i virksomheden. Her kan du bruge hjemmesider, aviser og LinkedIn/netværk. På den måde kan du lære virksomheden af kende og se, hvilke udfordringer de har. 

Det er også vigtigt, at du er skarp på, hvad du kan. Vi har samlet en række øvelser og kompetencebeskrivelser, du kan bruge til at blive klogere på dig selv og dine kompetencer. Find dem her (Link til guide ”Kend dine kompetencer”) 

 

Læs mere om hvordan du skaber dit eget job

Benyt dig af Akademikerkampagnens værktøjer her

 

Følg med i kommende events for spændende inputs og workshops til dit studieforløb og vejledning i karrieremuligheder her

 

* SMV’er betegner de små virksomheder med op til 50 ansatte og de mellemstore virksomheder med 50-249 ansatte. Derudover er der de store virksomheder, der defineres som 250+ ansatte, som altså falder uden for SMV-kategorien.