Projektorienteret praktikforløb 

Du har som kandidatstuderende mulighed for at komme i ét projektorienteret praktikforløb, og herigennem styrke din profil til, når du skal på arbejdsmarkedet. Det er en god idé at planlægge praktikforløbet i god tid.

 

Denne guide kan bidrage til skabe overblik over processen, fra du overvejer et projektorienteret praktikforløb uden for universitetet, til det er godkendt, du er tilmeldt eksamen og har fået en vejleder.

Har du brug for at komme i kontakt med os på RUC, kan du finde vores kontaktoplysninger her.

 

Hvorfor tage i et projektorienteret praktikforløb?

Se og bliv inspireret af fire studerende, og hør hvad de fik ud af deres forløb ved hhv. Gentofte Rådhus, ROMU, Hovedstadskommunen i Grønland og Videnscenter om spiseforstyrrelser og selvskade.

 

7 trin i praktikprocessen

 

 1. Tjek de konkrete muligheder i din studieordning, da placering og varighed af praktikforløbet kan variere mellem uddannelserne. De fleste studieordninger lægger dog op til et praktikforløb på 15 eller 30 ECTS på 3. kandidatsemester. I så fald anbefaler vi, at du begynder planlægningen i starten af 2. semester.
 2. Få kvalificeret din viden om de akademiske krav og din praktikkoordinators rolle på dit fags praktikside. 
 3. Find et spændende praktikopslag fx gennem dit netværk eller via karriere.ruc.dk . Få desuden inspiration og vejledning ved Studie- og Karrierevejledningen. Orienter dig her og følg med, når der offentliggøres praktikinfomøder. 
 4. Indgå en kontrakt med dit praktiksted i dialog med din praktikvært og din praktikkoordinator fra RUC efter behov. Vi anbefaler, at du bruger RUC’s praktikaftale som skabelon.
 5. Hvis du ikke har modtaget en godkendelse inden den ordinære tilmeldingsperiode, men regner med at du skal i et praktikforløb, anbefaler vi, at du tilmelder dig projektorienteret praktikforløb i STADS.
 6. Udfyld ansøgning om godkendelse af dit projektorienterede praktikforløb og vedhæft din udfyldte og underskrevne praktikaftale.
  Hvis du ikke bruger vores skabelon for en praktikaftale, skal du være opmærksom på at få læringsmål med i den kontrakt, du bruger - og søg i god tid!
  Deadline for at søge om godkendelse af et praktikforløb i efteråret er d. 1. august og for foråret d. 1. januar, hvis du vil være garanteret en afgørelse inden semesterstart.
  Du modtager studienævnets afgørelse i løbet af ca. en måned (obs. der er ferie i juli og de sidste to uger af december, hvorfor der ikke behandles ansøgninger i disse perioder). Forløbet skal være godkendt, før du må påbegynde det.
 7. Når du forhåbentlig modtager en godkendelse af dit praktikforløb, vil du blive eksamenstilmeldt. Du modtager typisk en vejleder efter den normale projektdannelse på dit fag. 

Følg med i kommende events for spændende inputs og workshops til dit studieforløb og vejledning i karrieremuligheder her